[...] wapnia w produkcie zostaje zmarnowana w trakcie trawienia produktu. Dodatkowo wapń w produktach mlecznych, po wszelkiego rodzaju modyfikacjach(a takie mają miejsce np. obniżenie zawartości tłuszczu) traci swoją przyswajalność. -Dodatkowo, jak już nam wiadomo KAŻDY JEST INNY. Dla tego tu również polecam podchodzić do sprawy indywidualnie. [...]
[...] oraz ich magazynowanie w tkance tłuszczowej. Ich obecność w organizmie wpływa na zmniejszenie produkcji związków tłuszczowych w ścianie jelita cienkiego i wątrobie, oraz obniżenie ich poziomu w surowicy krwi. Ponadto związki EPA i DHA zawarte w tłustych rybach morskich hamują działanie syntezy kwasów tłuszczowych - kluczowego enzymu [...]
Nic nie mogę znaleść o tym specyfiku. Jakieś opinie ktoś stosował z forum ? Informacja Zywieniowa Wielkosc Porcji: 1 kapsulka Ilosc Porcji w Opakowaniu: 60 Ilosc w Jednej Porcji: Specjalna Formula Napalm: N-Acetyl-L-Tyrozyna Ikaryna Kofeina 1,3-Dimetylamylamina N-Metyl-Beta-MetylFenyletylamina HCl N-Acetyl-Tyrozyna (NAT) Jest toacetylowana [...]
[...] zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni. L-Izoleucyna, Wodorochlorek Etylowego Estru L-Izoleucyny - dostarczanie dużych ilości Leucyny powoduje obniżenie poziomu pozostałych dwóch aminokwasów Izoleucyny i Waliny dlatego tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo Izoleucyna jest zaliczana do [...]
[...] egzogennych czyli takich, których organizm nie potrafi sam syntetyzować. Branched Chain Amino Acids (BCAA) stanowią ok.40% suchej tkanki mięśniowej organizmu, dlatego też obniżenie ich stężenia w organizmie doprowadza do redukcji tkanki mięśniowej. Anabolic BCAA System został dodatkowo wzbogacony o wit.B6, zwiększającą przyswajanie aminokwasów [...]
[...] reumatyzm, owrzodzenia, trądzik, choroby skórne. Sole cynku(II) w dużych ilościach są rakotwórcze. Regularne zażywanie niektórych farmaceutyków, w tym pigułek antykoncepcyjnych, oraz picie alkoholu wpływa na obniżenie poziomu cynku w organizmie człowieka." http://pl.wikipedia.org/wiki/Cynk Zmieniony przez - Nindżor w dniu 2010-05-14 19:10:16
[...] AMINO BCAA 1000 MEGA CAPSULES to: - ochrona białek mięśniowych przez ich rozpadem, - przyspieszenie okresu regeneracji po wysiłku fizycznym, - obniżenie ryzyka uszkodzenia masy mięśniowej, - podwyższenie siły mięśni. AMINO BCAA 1000 VITALMAX to czysty hydrolizat aminokwasów. Jest to bardzo ważne, gdyż [...]
[...] AMINO BCAA 1000 MEGA CAPSULES to: - ochrona białek mięśniowych przez ich rozpadem, - przyspieszenie okresu regeneracji po wysiłku fizycznym, - obniżenie ryzyka uszkodzenia masy mięśniowej, - podwyższenie siły mięśni. AMINO BCAA 1000 VITALMAX to czysty hydrolizat aminokwasów. Jest to bardzo ważne, gdyż [...]
[...] ziołami takimi jak: majeranek, koperek, bazylia, tymianek i innymi. Zioła zawierają także substancje mające wpływ na metabolizm człowieka. Zioła bardzo często wpływają na obniżenie cholesterolu. Nie nadużywaj kawy oraz czarnej herbaty Kofeina faktycznie sprzyja spalaniu tkanki tłuszczowej, ale jednocześnie wyjaławia organizm z witamin i [...]
[...] bardziej słodka od glukozy i sacharozy – w związku z tym często występuje w produktach dietetycznych, jako substancja zastępująca wyżej wymienione cukry ( pozwala na obniżenie kaloryczności produktu). Kwestią dość istotną jest, iż fruktoza omija trzeci etap pierwszej fazy glikolizy ( fosforylacja fruktozo-6-fosforanu) – katalizowany przez [...]
Ursolic acid / kwas ursolowy – organiczny związek chemiczny z grupy izoprenoidów, naturalnie występujący w żywności (np. w jabłkach, jagodach) i surowcach ziowłowych (szałwia, głóg), wykazujący ciekawy potencjał biologiczny. Kwas ursolowy w medycynie wykorzystuje się jego właściwości hepatoprptekcyjne (wykazuje działanie ochronne na komórki [...]
[...] dla właściwej regeneracji są obniżone możliwości spożycia właściwej ilości pożywienia po intensywnym wysiłku fizycznym. Intensywny trening lub zawody wywołują supresję (obniżenie) apetytu oraz zmniejszenie ukrwienia przewodu pokarmowego, a więc i możliwości spożywania pokarmu. Najlepszym wyjściem jest podanie w małej objętości optymalnej [...]
[...] się do bardzo prostego twierdzenia – Leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni. L-Izoleucyna – dostarczanie dużych ilości Leucyny powoduje obniżenie poziomu pozostałych dwóch aminokwasów: Izoleucyny i Waliny, dlatego tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo Izoleucyna jest zaliczana do [...]
[...] z organizmu. Dzięki temu łatwiej można regulować poziom cukru we krwi. Cynamon dzięki substancjom zawartym w korze cynamonowca wpływa na wzrost aktywności insuliny i obniżenie poziomu cukru we krwi. Jednocześnie cynamon, poprzez zwiększenie wydzielania soków żołądkowych poprawia trawienie. Zalecane dawkowanie Jedna kapsułka 30 min. przed [...]
[...] czemu przyczynia się do spalania tłuszczu. Ekstrakt z zielonej herbaty to jeden z najsilniejszych antyutleniaczy. Wspomaga odchudzanie, ma wpływ na procesy trawienne i obniżenie poziomu cholesterolu. Kofeina działa pobudzająco, poprawia jakość wysiłku, wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Sposób użycia: 3x1 kapsułka dziennie. Brać ok. 30 [...]
[...] się do bardzo prostego twierdzenia – Leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni. L-Izoleucyna – dostarczanie dużych ilości Leucyny powoduje obniżenie poziomu pozostałych dwóch aminokwasów: Izoleucyny i Waliny, dlatego tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo Izoleucyna jest zaliczana do [...]
[...] poprzez wiązanie się z tłuszczu i cholesterolu zawartością żywności hamowanie jego absorpcji z przewodu pokarmowego. Jest on stosowany w dietach odchudzających i jak obniżenie cholesterolu. Zalecane dawkowanie Spożywać 4 łyżki (60 ml) Thermo Cuts 30 minut przed treningiem lub według zaleceń dietetyka lub lekarzem. Wartości odżywcze [...]
[...] (Lactobacillus, Bifidobacterium), które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania całego organizmu. Inulina jest naturalnym rozpuszczalnym błonnikiem, dzięki czemu wspiera obniżenie poziomu glukozy i cholesterolu we krwi. Zalecane dawkowanie Jedna miarka dziennie wymieszana z wodą lub ulubionym napojem. Wartości odżywcze SKŁADNIKI [...]
[...] się do bardzo prostego twierdzenia – Leucyna zwiększa stopień, i szybkość, wykorzystania białek do budowy mięśni. L-Izoleucyna – dostarczanie dużych ilości Leucyny powoduje obniżenie poziomu pozostałych dwóch aminokwasów: Izoleucyny i Waliny, dlatego tak ważne jest aby stosować wszystkie trzy związki razem. Dodatkowo Izoleucyna jest zaliczana do [...]
[...] (psychologicznych) - Pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E - Pomaga zwalczać objawy refluksu żołądkowo-przełykowego - Wspomaga profilaktykę chorób serca,obniżenie poziomu ciśnienia krwi - Owoce Acai działają na zewnętrzne warstwy skóry, widocznie ją wygładzając,nawilżając i ujędrniając. - Jagody wpływają na: - Zdrowie skóry - [...]